Carolin Stenvall. Foto: Privat
Försvunna 29-åringen

Tips fortsätter strömma in

Tipsen fortsätter att strömma in till polisen om olika iakttagelser kring Carolin Stenvalls försvinnande för snart fyra veckor sedan. Hittills har det hållits 600 förhör i utredningen. Den senaste helgen inkom ett 30-tal tips till polisen.

– Jag vet att det kommer in fortlöpande tips, men hur många det är kan jag inte svara på. Men jag skulle tro att vi har hållit omkring 600 förhör hittills i utredningen, säger Anders Danielsson chef för brottutredningar vid polisen i Norrbotten.

Det var fredagen den 12 september som 29-åriga Carolin Stenvall från Piteå försvann. Hennes bil påträffades vid rastplatsen Stenbron sydost om Gällivare. Sedan dess arbetar ett 20-tal poliser från rikskriminalen, Luleå, Piteå och Gällivare med att bearbeta tipsen som kommer in och det finns inga planer på att minska personalstyrkan.

– Vi har också möjlighet att tillföra ytterligare medarbetare om det så skulle vara nödvändigt, säger han.

Vad betyder medias intresse för tillströmningen av tips?

– Det blir en hel del uppmärksamhet och därmed kanske fler som hör av sig till oss och vill lämna information som de eventuellt har kring iakttagelser från området vid Stenbron eller kring försvinnandet, svarar han.

Anders Danielsson vill inte ge några kommentarer om övervakningsfilmen från bensinstationen i Töre där Carolin Stenvall stannade för att köpa en smörgås.

– Jag vill inte kommentera vilka möjligheter eller vilka åtgärder som vi har vidtagit. Men som sagt var, vi jobbar och har genomfört en hel del undersökningar på olika platser. Vad det innebär eller vad det är för något det vill vi inte gå ut med just nu, säger han.

Polisen har sökt flera gånger med hundar, dykare och helikoptrar i området kring rastplatsen Stenbron och det kan bli fler eftersök.

– Jag utesluter inte att det kan bli aktuellt utifrån den information som kommer in i utredningsarbetet, säger Anders Danielsson.

Maritha Mossberg, SR Norrbotten
maritha.mossberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista