Sex till sjukhus efter olycka i Kuttainen

Uppdaterad 11:40
I Kuttainen inträffade en trafikolycka intill badplatsen då en bil av okänd anledning körde av vägen och in i ett träd. Sex personer fanns i bilen och samtliga fick föras till sjukhus. Två av de inblandade fick svåra skador. Såväl den svenska som den finska räddningstjänsten deltog i räddningsarbetet.

Sex unga människor fördes till sjukhus efter en svår singelolycka på väg 99 nära byn Kuttainen, cirka två mil sydost om Karesuando, natten till lördag.

Bilen voltade och slog in i ett träd. Två personer klämdes fast. En av dem var medvetslös när räddningsmanskapet kom fram.

Enligt vakthavande befäl kan en bidragande orsak ha varit det hala väglaget.

Tre av de skadade fördes till Gällivare sjukhus, medan de övriga tre fördes till Kiruna. Två av dem som togs till Gällivare beskrevs på förmiddagen av akuten som svårt skadade, med skallskador, och åtminstone en av dem väntades flygas till universitetssjukhuset i Umeå under dagen. Enligt sjukhuset i Kiruna är deras tre patienter lindrigt skadade.

Polisen misstänkte inget brott bakom olyckan.

Enligt polisen kom fem ambulanser, varav två från Finland, till olycksplatsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista