1 av 2
Carolin Stenvall. Foto: Privat.
2 av 2
Försvunna 29-åringen

Största polisutredningen i modern tid

Trots att det har gått mer än en månad sedan 29-åriga Carolin Stenvall från Piteå försvann, så fortsätter det att strömma in tips. Bara under den senaste helgen inkom cirka 20 tips som nu följs upp av polisen. Enligt Anders Danielsson, chef för brottsutredningar vid polisen i Norrbotten, är utredningen som nu pågår är den största polisutredningen som någonsin pågått i länet.

– Jag kan inte erinra mig att vi har haft något liknande ärende i modern tid, där vi har jobbat med en så stor styrka under så lång tid. Men det är ett ärende som har krävt en hel del uppmärksamhet och det finns också stort intresse om att vi måste försöka få någon klarhet i vad som har hänt, säger han.

Tipsen fortsätter att komma in till polisen om olika iakttagelser.

– Det kommer in en stor mängd tips fortfarande. Under helgen har det kommit in närmare 20 tips och det innebär ju också att vi får en hel del information att bearbeta, säger han.

Polisens arbete kommer att fortsätta lika intensivt.

– Vi har också möjlighet att tillföra ytterligare personal om det är nödvändigt. Vi kommer, som jag ser det, att jobba med oförminskad styrka under en ganska lång tid, säger Anders Danielsson, som inte vill kommentera några detaljer i utredningsarbetet.

– Vi jobbar på bred front och det förekommer en hel del spekulationer, men vi vill inte gå ut och berätta vilka eventuella fynd vi har gjort, säger han.

Finns det några planer på att återigen söka med helikopter eller hundar?

– Jag utesluter inte att vi med kort varsel kommer att utnyttja både hundar eller helikopter. Arbetet går framåt och vi arbetar intensivt för att få klarhet i det här så snart som möjligt, säger Anders Danielsson.

Maritha Mossberg, SR Norrbotten
maritha.mossberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista