Tre kommuner på topplista

Flera Norrbottenskommuner tillhör toppen i Lärarförbundets undersökning över de bästa skolkommunerna. Pajala som redan förra året klarade sig bra har nu närmat sig den absoluta toppen med sin sjätte plats. Arvidsjaur kom inte långt efter utan placerade sig på en hedrande niondeplats och Piteå några placeringar efter.

– Norrbotten är ett av två län med tre kommuner bland de femton kommunerna i topp. Det är ett mycket gott resultat. För att behålla så pass bra placeringar och helst bättra på dem måste Norrbottenskommunerna ha is i magen och behålla lärare även om elevunderlaget sjunker, säger Eva-Lis Sirén förbundsordförande i Lärarförbundet.

Undersökningen, som presenteras för sjunde året i rad, bygger på en bred sammanställning av 14 kriterier som täcker utbildningsväsendet från förskola till övergång till högskola.

Årets topp 15 lista med förra årets placering inom parentes.

1.               Lund (2)
2.               Lomma (1)
3.               Tjörn (5)
4.               Vindeln (51)
5.               Hammarö (9)
6.               Pajala (12)
7.               Mörbylånga (15)
8.               Borgholm (61)
9.               Arvidsjaur (54)
10.             Ydre (23)
11.             Piteå (22)
12.             Lysekil (33)
13.             Torsby (45)
14.             Båstad (3)
15.             Skellefteå (41)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista