Övertorneås politiska ledning klar

Nu är det klart hur Övertorneå ska styras. Det är centerpartiet, Norrbottens sjukvårdparti, Övertorneå - alternativet, moderaterna och kristdemokraterna som tar över. Dessutom blir det mest troligt nyval på samtliga ordförande och vice ordförandeposter.

Sven Kostenius från Övertorneåalternativet ser positivt på framtiden när de nu har valt andra samarbetskamrater.

- Det känns bara bra, jag ser inga som helt problem, säger Sven Kostenius en stund efter att de presenterat den nya politiska ledningen för kommunen.

Det var bland annat Övertorneåalternativets röster som gjorde att centerpartisten Linda Ylivainio blev nytt kommunalråd i Övertorneå. Hon hade hoppats på ett brett samarbete med socialdemokraterna och vänstern men de sa till slut nej.

Men Sven Kostenius hoppas att även om det formella samarbetet sprack så ska de ändå kunna samarbeta över blockgränserna.

- Jag kan inte se nåt annat än att vi ska vara överens oavsett vilket parti vi röstat på i riksdagsvalet, säger Sven Kostenius.

Den nya politiska ledningen för kommunen innebär att det nu blir omval på ordförandeposterna och vice ordförandeposterna tillsamtliga styrelser och nämnder.  Men att det skulle bli rörigt i övertorneåpolitiken på grund av att övertorneåalternativet bytt samarbetsparter och att det blir nya personer på ordförandeposterna ser inte Sven Kostenius.

- Jag kan inte se att det skulle bli rörigare , enda skillnaden är att vi nu har en ny ordförande som är taggad, säger Kostenius.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista