Vattenläcka på Piteå Bibliotek

I samband med ett skyfall i måndags läckte det in vatten på statsbiblioteket i Piteå. Det nyrenoverade biblioteket, som öppnade för mindre än en månad sen, måste nu kanske åtgärdas ytterligare.
Det hela upptäcktes på tisdagsmorgonen när bibliotekspersonalen kom till jobbet. Det kontaktade fastighetsskötarna som nu utreder saken. Lokalen som inrymmer Statsbiblioteket i Piteå har fått åtgärdas ett flertal tillfällen. Den senaste renoveringen var klar så sent som den 12 maj i år. Margareta Pohjanen, som är arbetsledare på biblioteket, tycker att det hela är väldigt tråkigt. - Det är så trist att mötas av detta gång på gång. Låntagarna drabbas, det är inte roligt att komma till ett bibliotek som antingen inte är riktigt öppet eller så är det någonting annat som inte fungerar, säger hon, märkbart irriterad. Vattenläckan förstörde hela bibliotekets samling av cd-skivor.
Jeanette Öhgren
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".