Övertorneå

Partiet vill (s)amarbeta

Socialdemokraterna i Övertorneå är nu beredda att samarbete med den styrande alliansen. De har sedan tidigare har de sagt nej till det samarbete som det nya kommunalrådet erbjöd, men är nu tillbaka där allt började att samarbeta kring vissa frågor.

Efter ett möte på onsdagen beslutade socialdemokraterna i Övertorneå att partiet ska samverka med den styrande alliansen kring vissa frågor som handlar om att få budget i balans, minska utflyttningen, samarbeta över gränsen och få fler arbetstillfällen.

Men när det gäller den breda lösningen menar Roland Kemppainen att det aldrig fanns någon allvarlig avsikt.

– Det var bara en show. De har aldrig haft den tanken. De bjöd in oss via massmedia, men det var såna villkor att vi såg att det inte skulle kunna gå, säger Roland Kemppainen ordförande för socialdemokraterna i Övertorneå.

Enligt honom har partiet aldrig ändrat sig i fråga om ett eventuellt samarbete, men de inte fick tillräckligt med tid för att diskutera frågan. Dessutom villkorades det samverkansavtal som skulle skrivas under på ett sånt sätt att socialdemokraterna inte kunde sätta sin namnteckning under.

Eleonor Norgren, SR Norrbotten
eleonor.norgren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista