Linda Ylivainio (c).
Övertorneå

Linda Ylivainio saknar förtroende för (s)

Övertorneås kommunalråd Linda Ylivainio (c) tillbakavisar nu kraftigt kritiken från socialdemokraternas Roland Kemppainen om att hon inte hade allvarliga avsikter när hon bjöd in till en bred samverkan över partigränserna när hon blev kommunalråd.

Det han säger är inte sant, säger en upprörd Linda Ylivainio.

- Jag är väldigt besviken över de uppgifter Roland Kemppainen kommer med. Sanningen är den att jag kontaktade honom personligen dagen efter att jag blev vald till kommunalråd med förfrågan om samverkan, säger Linda Ylivainio. Enligt det nya kommunalrådet samtalade de två och kom överens om att socialdemokraterna skulle få tre veckor på sig att komma med ett svar om samverkan.

- Eftersom vi ville arbeta med budgeten så ville vi ha ett någorlunda snabbt svar och Roland Kemppainen var med och accepterade tiden de fick säger Linda Ylivainio.

Men Roland Kemppainen (s) säger till Norrbottensnytt att beslutet skulle stressas fram och att Ylivainio direkt ställde villkor för samarbetet. Men det är inte med sanningen överensstämmande menar Ylivainio.

- Det där är trams. Det var han som hade villkor när han kom till vårt första gemensamma möte att det skulle göras en omräkning som hade fått till konsekvens att tre partier skulle tvingas lämna kommunstyrelsen och då har ju hela idén fallit om en bred samverkan, säger Ylivainio.

Det nya kommunalrådet säger att hon nu är bekymrad när hon hör de uppgifter som Roland Kemppainen framför och att hon blir tveksam till om hon kan lita på honom.

- Eftersom jag inte kan känna igen de uppgifter han kommer med idag gör att jag måste fundera mycket nog på vilka jag samtalar med inom det socialdemokratiska partiet i framtiden avslutar Linda Ylivainio.

Eleonor Norgren, SR Norrbotten
nyheter.norrbotten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".