LTU satsar på energiteknik

Två nya civilingenjörsutbildningar med fokus på hållbar energi- och processteknik, en fyraårig civilekonomutbildning och en ny treårig utbildning med namnet Politik och samhällsutveckling där studenterna garanteras tio veckors praktik, startar hösten 2009 vid Luleå tekniska universitet.

Bakom starten av de nya utbildningarna ligger bland annat basindustrins och samhällets behov av akademiskt utbildad arbetskraft med aktuell kompetens inom områden som hållbar energiteknik, processteknik och statsvetenskap.

På civilingenjörsutbildningen Hållbar energiteknik kan studenterna välja att fördjupa sig inom något av områdena bioenergi, vind- och vattenkraft samt energieffektivitet i bostäder, industri. Utbildningens fokus ligger på den globala miljösituationen och hur ny hållbar och energieffektiv teknik kan bidra till att förbättra denna.

Civilingenjörsutbildningen Industriell miljö- och processteknik startas för att möta gruv-metallurgi- och skogs/pappersindustrins behov av tekniker som kan vara med och utveckla hållbara och effektiva industriella processer. Två inriktningar: förnyelsebara produkter och bränslen samt hållbar mineral- och metallutveckling erbjuds studenterna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista