Fackligt samarbete blir inte av

Skogs- och träfacket i Norrbotten har släppt idén på att gå samman med Livsmedelsarbetareförbundet för att bryta en negativ medlemsutveckling och en dålig ekonomi.
Redan för fem år sedan gick skogsarbetar- och träindustriarbetareförbunden samman till Skogs- och Träfacket. Sedan dess har man tappat många hundra medlemmar på grund av färre jobb i skogen och inom industrin. Färre medlemmar ger automatiskt sämre ekonomi, därför utreddes ytterligare ett samgående, den här gången med Livsmedelsarbetareförbundet. Men enligt en utredning, som nyligen avslutats, finns det inga fördelar med det. - Vi har kommit fram till att för tillfället så är det ingen långsiktig lösning att inleda någon form av vidare samarbete, säger Lars Erik Larsson ombudsman för Skogs- och Träfacket i Norrbotten. Den negativa utvecklingen med allt färre medlemmar har för tillfället stannat av enligt Lars Erik Larsson, men på sikt ser det dystrare ut och någon långsiktig lösning måste sökas, anser han. Ett sätt är att utveckla samarbetet med grannavdelningen för Skog- och Trä i Västerbotten. Men det räcker inte för att helt bryta den negativa trenden. - Framtiden kräver helt andra lösningar och det är det jobbet vi ska inleda nu inom kort. Vi kommer naturligtvis att se över hela verksamheten, vi kommer att vända på varenda sten när det gäller den här saken, säger han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".