Lena och gourmetkocken Petter Isaksson

Måndag 27 oktober

I morse gjorde vi vår första arbetsdag under vintertiden! Som tur var hade jag inte glömt att vrida tillbaka klockan en timme natten mellan lördag och söndag. Det hade i så fall blivit en väldigt tidig morgon!

Stormästaren i slaget om Norrbotten heter fortfarande Jonas Johansson, taxichaffisen från Boden. Trots en minst sagt dålig uppladdning med bara några timmars sömn, så kunde han tämligen enkelt plocka hem segern mot motståndaren Monika Grannas som representerade Sikfors.

Efter klockan åtta ringde vi upp Jesper Pedersen. Kalixbon lyckades i går med konststycket med att slå bowlingserien alla drömmer om. 300. Inte en gång, utan två. Bara tre stycken i Sverige har lyckats med den bedriften före Jesper. Helt grym prestation av 21-åringen som bara spelat bowling i några år.

SR Norrbottens flygande nyhetsreporter, Reine Sundqvist gjorde i morse ett nerslag i morgonstudion. Han har på nära håll följt ”Carolin-fallet” och tillbringade större delen av förra veckan i skogarna mellan Gällivare och Överkalix. Efter halv nio berättade han om sina intryck från utredningen och om hur det var att följa med i det enorma mediedrev i jakten på fakta.

Efter nio gästade gourmet kocken, Petter Isaksson programmet. I dessa lite kärvare tider slog han ett slag för soppor och långkok och tipsade om att nyckeln till en god buljong är att spara på alla gamla ”vinslattar”. De gör sig nämligen utmärkt när man ska tillreda buljong till vintersoppan.

/ David

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".