Lubos Bartecko och Luleå Hockey. Foto: Alf Lindbergh.

Luleås bästa match

Luleå Hockey vann på hemmaplan med 1-0 mot Färjestad. Matchen var underhållande och det var två skickliga målvakter som såg till att det bara blev ett mål.

Färjestad åkte därmed på sin andra uddamålsförlust i rad, medan Luleå tog sin andra raka seger.

Det omdiskuterade målet mot Färjestad gjordes sju minuter in i tredje perioden.

Gästerna slarvade i Luleås zon och fick en blixtsnabb kontring emot sig. Innanför Färjestads blå linje hakades Luleås Martin Chabada, föll framåt och gled mot Jonas Gustavsson i Färjestadskassen.

Under tiden fick Lubos Bartecko tag på pucken, och kunde från kort distans snärta in den mot målet, i stort sett samtidigt som Chabada glider in i målburen. Efteråt blödde han från munnen.

Luleåspelarna jublade, men Färjestad begärde videokontroll.

Efter flera minuters granskning dömde Marcus Vinnerborg mål för Luleå, genom Lubos Bartecko.

– Det var bara löjligt att hålla på med videokontrollen så länge. Alla såg ju att pucken var inne före Chabada i målet. Och det var ju Chabada som liggande i målgården knuffade in pucken med handen, säger Jonas Gustavsson.

Luleås tränare Roger Rönnberg litar på domaren.

– Han vet säkert vad han gör. Det var för rörigt framför målet för att jag ska ha någon uppfattning. Men vilket skönt viljemål det var. ”Chabby” offrade några tänder, precis som vi sagt före matchen att vi skulle vara beredda att göra, säger han.

TT/SR Norrbotten

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".