Lena, Isa, Olivia och Alma...

Tisdag 28 oktober

I morse var det en mycket trött Zimmer som sparkade i gång sändningen. Orsak: ?... De gångerna  känns  det skönt att vi är två i studion!

Igår var det seriestart för ett nytt program i grannkanalen P2: Muzik, tar upp olika fenomen som berör musik. Medverkande gjorde musikforskare Carin Öblad som även fanns med oss efter klockan sju per telefon. Hon menar att väldigt många har en av sina största musikupplevelser  i livet när de sitter i bilen. Jag höll inte med men Lena tycke det lät logiskt. Dessutom avrådde Carin från att lyssna på musik i bilen, lyssnar man på musik så blir man än sämre förare eftersom man kan bli både arg och aggressiv. Det behöver man nog inte vara forskare för att räkna ut, men det var en väldigt intressant diskussion.

Kvart i åtta fick vi tips av Bodens kommunala energirådgivare Sven Andersson om hur vi ska dra störst nytta av de sjunkande elpriserna. Han tyckte det var bäst att behålla sitt rörliga avtal och inte binda upp sig. Vi fick också veta att det finns en ”el-börs” av samma princip som aktiebörserna och att elpriset till stor del styrs av tillgång och efterfrågan.

Efter halv nio fick radiostudion besök av Isa och Alma Fjellström som hade med sig sin kompis Olivia Harlin. De tre kompisarna har höstlov och njöt av ledigheten. Sportiga aktiviteter som badhusbesök skulle varvas med mer sociala tillställningar som besök hos morföräldrar. Dessutom delade Isa, 5, med sig av sina kunskaper om dinosaurier.

Efter klockan nio blev vi insvepta i operans fascinerande värld.

Projektledaren för Mattei-festivalen Peter G Georgson berättade om hur förberedelserna går inför den jättelika operafestival med besökare och deltagare från hela världen som slår ner i Luleå i januari.

/David

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".