Skolan i Vojakkala läggs ner

Igår tog kommunfullmäktige i Haparanda beslutet att lägga ner Vojakkala skola. Bakom beslutet står vänstern och socialdemokraterna. Skolnedläggningen har tidigare varit uppe i fullmäktige, men då beslöt man att skjuta fram ärendet till det extra fullmäktigesammanträdet som hölls igår.
Enligt Bengt Westman, socialdemokratisk ordförande i barn- och ungdomsnämnden, var samtliga partier eniga om att man måste se över skolorganisationen i Haparanda kommun. Men när det gäller just Vojakkala skola var kommunfullmäktiges politiker oeniga. - Antalet barn minskar drastiskt i kommunen och då måste vi se över hur skolan kan organiseras. Beslutet när det gäller Vojakkala hade i bästa fall kunnat skjutas framåt i ett år, säger Bengt Westman. Nedläggningen av skolan i Vojakkala, kommer beroende på hur man organiserar förskolan att spara mellan 1,6-drygt 2 miljoner kronor. Bengt Westman tror att fler skolnedläggningar kommer att äga rum i Haparanda under de närmaste åren.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".