Rickard Johansson bluesstipendiat från Sören. Foto Kenneth Strömberg.

11-årige Rickard bluesstipendiat

Rickard Johansson från Sören fick i helgen i Kulturens Hus i Luleå motta Svartöns Blues Musikstipendium på 10 000 kronor som delades ut i samband med föreningens årsdag.

Rickard Johansson är född i Malmberget men bor numera i Sören och är egentligen mest känd för den stora bluespubliken i Luleå för sitt framträdande i bluestältet vid det senaste Luleåkalaset, då han klev upp på scenen och spelade tillsammans med den finska bluesstjärnan Erja Lyytinen.

Juryns motivering lyder:

Mottagaren av Svartön Blues Musikstipendium har trots sin ungdom utvecklat sina färdigheter alldeles förträffligt, såväl tekniskt som musikaliskt. Stipendiaten har också hunnit skaffa sig en viss erfarenhet av att spela för publik något mottagaren av priset gör utan att darra på manschetten. Denne självlärde musiker är väldigt ambitiös och brinner för att spela rock- och bluesgitarr och för att kratta gången lite för honom så tilldelas Rickard Johansson tidernas första Svartöns Blues Musikstipendium på 10 000 kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista