1 av 2
Sara Lindmark-Jonsson med sin snygga näverväska!
2 av 2
David och pälsen som skulle göra Ola Salo grön av avund...

Måndag 3 november

Måndag morgon och några sköna plusgrader i luften när jag åkte till jobbet runt 04.00 i morse...

Sara Lindmark Jonsson jobbar som projektledare med design och vi pratade om hur man skaffar en personlig stil. Hon hade med sig både pälskrage och flätat näverväska och jag tror jag passat bättre med näverväskan runt halsen....

Efter halvnio pratade vi med Belinda Ferscher, ordförande för kvinnojouren i Gällivare, med anledning av det tragiska dråpet i Gällivare, då en ung kvinna miste livet.

Belinda berättade att kvinnor i malmfälten känner ett större obehag att vistas ute efter mörkrest inbrott och att arbetet i kvinnojouren är ideellt.

Jonas Johansson från Boden utökade segersviten till nio segrar genom att slå ut Birgitta Cavelid från Luleå. Birgitta som är en trogen lyssnare kom in i tävlingen med gott självförtroende men fick alltså se sig besegrad av stormästaren. Nio raka segrar - är det så att han är oslagbar, vår stormästare....

Häng med i morgon - då drar vi ut på militärövning i Boden! Nu ska jag sticka ner till älven och prova fiskelyckan!

/David

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".