Skolstrejk i Kalix

Idag skolstrejkar många barn i Kalix för att istället demonstrera och tillsammans med sina föräldrar invadera kommunhuset. Anledningen är nedläggningen av skolorna i Båtskärsnäs, Karlsborg och Björkfors.
Göta Levin, representant för skolrådet i Båtskärsnäs, säger att manifestationen är en protest mot skolpolitiken och det föräldrarna tycker är den bristande demokratin i kommunen. Bakgrunden är att de tre skolorna i Björkfors, Karlsborg och Båtskärsnäs ska läggas ner och kritikerna menar att besluten tagits för snabbt och utan riktiga underlag eller konsekvensanalyser. Kommunstyrelsens vice ordförande, centerpartisten Valter Lind, säger sig ha förståelse för kritiken när det gäller att besluten tagits snabbt. Han säger vidare att någon representant från den politiska ledningen ska ta emot demonstranterna i kommunhuset senare idag.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".