Ensamarbete vid Gällivarepolisen stoppat

Gällivarepolisens kommuniaktionscentral blev kvar när vakthavandefunktionen skulle flyttas till Luleå. Det hade inte Gällivarepolsen planerat. Detta har skapat problem och operatörernas ensamarbete har stoppats av huvudskyddsombudet.
Gällivarepolisen hade inte räknat med någon bemanning alls av kommunikationscentralen. Men en vecka innan flytten kom beskedet att hela kommunikationscentralen skulle vara kvar. Arbetsmiljöinspektionen kommer att avgöra frågan i mitten av nästa vecka. Nu har nya operatörer anställts och fram till avgörandet kommer vakthavande polis att finnas kvar i Gällivare. Ett ensamarbete för operatörerna i kommunikationscentralen skulle omöjliggjort toalettbesök, fika- och matpauser. Det är detta ensamarbet som har stoppats. - Stämningen har stundtals varit upprörd. Men nu ska vi arbeta framåt för att göra kommunikationscentralens arbete så säkert och så bra som möjligt, säger Urban Pohjanen närpolischef i Gällivare.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".