Kommunal kritiserar landstinget

Kommunal säger nej till landstingets planer på att flytta hjälpmedelsförrådet från Boden till Luleå. Igår inleddes samtalen mellan Kommunal och landstinget om den planerade flytten.
Att flytta hjälpmedelsförrådet från Boden till Luleå skulle bland annat innebära mycket pendling för de anställda. I Boden skulle verksamheten också kunna hållas samman i en enda enhet i stället för att splittras i Luleå. Det säger Kommunals ordförande vid Sunderby sjukhus Inga Britt Svensson. Facket säger också nej till privatiseringar inom division Service och vill i stället att dom anställda själva ska få räkna på att kunna behålla verksamheten i stället för att det ska bli en privatisering. Landstinget vill privatisera en del av verksamheten inom divsion Service, som en del i de nya besparingarna. Landstinget ska genomföra ett omfattande sparprogram för att minska underskottet med närmare 90 miljoner kronor.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".