Datakrångel i sjukvården

Det har varit problem med datasystemet inom sjukvården under våren - och mest problematiskt har det varit inom Piteå sjukvårdsdistrikt.
En av anledningarna till krånglet är att datasystemet görs om och uppdateras för att passa den nya sjukvårdsorganisationen och bli länsövergripande. Det är på väg att bli bättre nu, men datakrånglet har blivit ett stort arbetsmiljöproblem inom vården säger Ulf Nordström som är verksamhetchef vid Öjebyns vårdcentral. Problemen har har också drabbat patienterna genom att personalen får mindre tid och blir stressad av att vänta på krånglande datorer. Arbetet med datasystemet har pågått sedan i våras och i vissa skeden har det inneburit störningar säger Petter Häggman teknikchef vid Landstingets dataavdelning. Enligt Häggman ska det nu fungera normalt - men det går inte att gardera sig för allt som kan hända.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".