Dyrare att äga husdjur

Det har blivit allt dyrare att ha husdjur. Kostnaden för veterinärvård har ökat kraftigt. Enligt Agria djurförsäkringar har vetrinärkostanderna ökat med cirka 20 procent under dom senaste sex åren.
Att vetrinärkostanderna ökat rejält under de senaste åren bekäftas av Gunilla Berglund, djursjukvårdare vid Djurkliniken i Öjebyn. - Det hänger i hop med att man idag kan ge mer och bättre vård till djuren, än vad man gjorde förr, säger hon. I dag tar man mer prover, röntgar oftare och kan överhuvudtaget göra mer komplicerade behandlingar på djuren. Djursjukvården är idag nästan i klass med människans, och kostar därför nästan lika mycket. Att det är dyrt att ha djur håller hundägaren Sandra Falhsson med om, men det är det värt tycker hon. - Man ger allt, jag skulle heldre svälta och äta mindre för att mina hundar ska må bra, säger Sandra Fahlsson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".