Kvinnojourer bildar nätverk mot sexhandel

Kvinnojourerna i Luleå och Piteå är två av 108 kvinnojourer i landet som har gått samman för att bekämpa sexhandeln med kvinnor.
I ett upprop till regeringen och riksdagspariterna kräver "Nätverket mot kvinnohandel och prostitution" att pengar avsätts för att hjälpa de drabbade kvinnorna och sprida infromation. Nätverket mot kvinnohandel bildades nyligen och består av 108 kvinnojourer, resurscentra och frivilligorganisationer runt om i landet. Dom tycker att det är bra att riksdag och regerig i ord och lag tar avstånd från kvinnohandel och prostitution, men skriver att nu krävs konkreta handlingar, och ekonomiska och personella resurser. Exempel på konkreta åtgärder är en nationell hjälptelefon med flera språk, en som liknar den som redan finns idag för att hjälpa misshandlade kvinnor. Man vill ha pengar till skyddat boende åt dom utsatta kvinnorna, och dom bör få permanent uppehållstillstånd, anser nätverket.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".