(V) hotar lämna (S) i sticket i landstinget

Landstingsfullmäktige beslutade för en stund sedan att säga nej till att öppna BB i Kiruna, Kalix och Piteå. - Jag ser allvarligt på att socialdemokraterna gör så här, säger Monika Karlsson, gruppledare för vänsterpartiet i landstinget.
Nu kommer ett beslut tidigast i september då nästa fullmäktige hålls. Det var socialdemokraterna som drev igenom att inte öppna någon av BB-avdelningar. Detta trots att det fanns en överenskommelse mellan socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet att BB i Kiruna skulle öppnas. Socialdemokraternas röstning i fullmäktige i dag på eftermiddagen upprör vänsterpartiet som nu talar om att lämna samarbetet med socialdemokraterna. - Det känns inte särskilt bra. Frågan är färdigutredd och vi hade en överenskommelse. Det är dessutom olyckligt att frågan inte avgörs, säger Monika Karlsson, gruppledare för vänsterpartiet i landstinget.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".