1 av 2
Anna med blivande radiogran.
2 av 2
Sverker Forsén och Anna ser påtagligt nöjda ut med radiogranen anno 2008

Måndag 15 december

Kung Bore har bäddat in länet i en fullkomligt bedårande vinterskrud. Vackert att titta på, men för vissa ställer det till problem. Många av våra lyssnare har tillbringat helgen utan elektricitet och missade då tillexempel att Arvidsjaurs Kevin Borg vann Idol-finalen

Att införskaffa julgran är en tradition vi har på Sveriges Radio Norrbotten. Vår ciceron i julgranshämtatdet är i år, precis som vanligt, Sverker Forsén. Anna Fjellström var den som fick hedersuppdraget att tillsammans med vår praktikant Ronja på morgonredaktionen att följa med Sverker ut i skogen för att införskaffa Radiogranen 2008.

Inte bara Anna fick erfara att det kommit en hel del snö. Många norrbottningar har tillbringat helgen utan elektricitet. Bland annat Håkan Olsson, Tvärån, som var utan ström i 23,5 timmar!  Trots detta var humöret på topp när vi ringde honom efter åtta.
”He e ju lite trist, men det går ju bra”, berättade han

Dagens ”snackis” i länet blir säkert Hannes Råstams dokumentär om Thomas Quick som sändes i går kväll. Han tog där tillbaka sina erkännanden om de mord han är dömd för. Och fortsättning lär följa.

Vi hyllade även vår mästare i Slaget om Norrbotten, Jonas Johansson. Som inte bara tog hem segern i vår kunskapstävling utan också passade på att fria till sin Yvonne, direkt på scen efter slaget om Norrbotten. Om du vill lyssna på frieriet så lyssnar du efter klockan halv sju. Vill du höra på tävlingen i sin helhet, i repris, så lyssnar du klockan kvart i åtta.

Petter Pettersson brukar ge oss värdefulla tips i ämnet om hur vi ska sköta om oss själva. Efter klockan nio besökte han morgonstudion och gav oss det lugnande beskedet att det faktiskt är helt okej att frossa i julmaten. Desstuom gjorde han anspråk på vår radiogran, men en enig jury, jag och Lena behövde ingen längre betänketid för att avslå Petters lite lama motivering. Har du en bättre motivering än Petter, så är du välkommen till oss med den.

Mail morgon.norrbotten@sr.se

Telefon 0920-22 16 18

/D

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".