Hållbar jaktturism skapar jobb i norr

Jaktturismen kan spela en viktig roll på landsbygden i Nordeuropa. North Hunt är ett nytt utvecklingsprojekt där företagare och forskare samarbetar för att främja jaktturism i fem nordliga länder.

North Hunt-projektet inriktas på att utveckla hållbar jaktturism på norra Europas landsbygd. Projektet pågår under 2008-2010 i glesbygdsområden i Sverige, Finland, Island, Skottland och Kanada. Det har en budget på ca 11 miljoner kronor och stöds av EU:s program Norra Periferin och av länsstyrelserna i de två nordligaste länen.

I Sverige ansvarar SLU och Hushållningssällskapet Rådgivning Nord för genomförandet. Utvecklingsgrupper med lokala företag har bildats i Norrbotten och Västerbotten.

Projektgruppen har goda förhoppningar om att projektet kommer att bidra till hållbar jaktturism som en affärsmöjlighet på landsbygden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".