Nya jobb vid Polarbröd i Älvsbyn

Polarbröd i Älvsbyn kommer att nyanställa personal. Anledningen är bland annat satsningar på export. Företaget går in på nya marknader, bland andra Italien och Irland, förutom tidigare Frankrike, Norge och Spaninen. För den satsningen behövs personal.
Redan i våras anställdes 45 personer och man har nu sammanlagt 300 anställda och verksmahet i Älvsbyn och Ångermanland. Inom ett år kommer det att skapas ytterligare sex tjänster och de personerna ska syssla med produktstrategi, exportsatsningar, transporter och marknadsföring. Vd Ola Rönnqvist säger att just satsningar på exportmarknaden är viktiga. Den marknaden har ökat från 38 miljoner kronor i fjol, till 70 miljoner i år. Fram till 2006 ska exporten utgöra 20 procent av den total försäljningsvolymen, mot 9 procent idag. Avtal med IKEA Polarbröd säljer på många håll och har också avtal med möbeljätten Ikea, som saluför brödet på restaurangerna i deras varuhus runt om i världen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista