Ministermöte i Norrbotten

Ministrar från Europa, Ryssland och Baltikum kommer att träffas i Luleå för tre olika möten. Det är miljöminister Lena Sommestad har bjudit in flera av sina europeiska kollegor för överläggningar.
På förmiddagen 28 augusti samlas enbart de nordiska representanterna för att diskutera hur EU ska kunna öka engagemanget för Norden och för miljöinsatser i Ryssland. Under eftermiddagen samma dag ansluter företrädare för Ryssland och EU-kommissionen för ett möte i det så kallade Barentsrådet. Där ska bland annat ett program antas för renare produktion i industrin inom Barentsområdet. Den andra dagen tillkommer ministrarna från de andra länderna runt Östersjön - Tyskland, Polen och de baltiska staterna. Diskussionerna den sista dagen kommer att röra den biologiska mångfalden och det fortsatta miljösamarbetet kring Östersjön.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista