1 av 2
Foto: Scanpix
2 av 2
Sven Hellrönn.

Bensinen 44 öre dyrare än utlovat

OK-macken i Vidsel skyltade med ett pris på bensinen men tog ett betydligt högre. Enligt skylten kostade bensinen en dag förra veckan 10 kronor och 22 öre. Men när bensinen skulle betalas var den 44 öre dyrare per liter.

Kåre Parkborn drabbades av den felaktiga märkningen.

- Som pensionär kollar man alltid priserna och det stod 10:22 på skylten. Sedan tankade vi och då står det 10:66 på kvittot.

Vad tycker du om det som hänt?

- Jag tycker det är rena bedrägeriet. De skyltar med ett pris och så får man betala ett annat, betydligt högre. Det är snuskigt. Säkert är det fler än jag som drabbats, säger Kåre Parkborn. 

Det var den tredje januari som Kåre Parkborn skulle tanka sin bil i Vidsel på automatstationen.

Enligt OK Norrbotten är det sällan det blir fel i skyltningen men i Vidsel har det hänt en gång förut. Och Sven Hellrönn, försäljningschef på OK Norrbotten, menar att det är den mänskliga faktorn som gör att det blir fel.

- Prisändringen på pumpen sker via en dator medan ändringen på skyltarna sker manuellt genom att en ansvarig sätter upp rätt lappar. Men det är ju inte meningen att vi ska vilseleda kunderna, det som står på skyltarna ska ju vara det rätta priset, säger Sven Hellrönn.

Kåre Parkborn, som drabbades av felmärkningen, har fått ekonomisk kompensation.

Eleonor Norgren, SR Norrbotten
eleonor.norgren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".