Den senaste våldtäkten ägde rum vid Adolf Hedins plan i Kiruna. Foto: Magdalena Martinsson, SR Norrbotten.

Våldtäktsman fortfarande på fri fot

Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt för överfallsvåldtäkten i Kiruna den gångna helgen. En kvinna i 20-årsåldern överfölls och våldtogs när hon var på väg hem natten mellan fredag och lördag.

Tio poliser jobbar med fallet och följer upp de tips som kommer in.

– I nuläget har vi ingen som är skäligen misstänkt. Men jag har gott hopp om att vi ska lösa det här. Vi ser väldigt allvarligt på det, säger Kjell-Åke Andersson vid polisen i norra Lappland.

Polisen har ett signalement på en misstänkt gärningsman, men vill idag inte gå ut med det.

Den unga kvinnan har undersökts vid Kiruna sjukhus och har enligt polisen skador.

Polisen utesluter inte att det kan finnas samband mellan helgens våldtäkt och de andra överfall mot unga kvinnor som inträffat i Kiruna det senaste halvåret.

– Men i dagsläget verkar det inte finns någon koppling mellan de olika ärendena. Vi kan iallafall konstatera att vi i Kiruna har haft anmärkningsvärt många anmälningar av det här slaget under en tidsperiod av mindre än ett år, säger Kjell-Åke Andersson.  

Många tjejer i Kiruna är nu oroliga.  

– Man går inte ut själv längre. Pappa kör mig vart jag än ska, så jag får egentligen inte gå ut själv längre, säger Maritza Karlsson.

SR Norrbotten
nyheter.norrbotten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".