Luleåframgångar i egen konståkningscup

Norrbottens största konståkningstävling avgjordes under helgen, Delfin Cup i Luleå. Hundratalet åkare tävlade i allt från nybörjarklasser till Sverigeelit. I elitklasserna blev tävlingen en framgång för arrangörsklubben. Och Alexander Majorov kunde glänsa utan konkurrens.

I den yngsta elitklassen, miniorer A, segrade Betty Callne och i ungdom A Clara Callne, både Luleå Konståkningsklubb.

I juniorklassen var det däremot en Kirunaåkare i topp: Sanna Mikko.

Även länets två landslagsåkare deltog i Delfin Cup. Bertil Skeppar, som är junior, och Alexander Majorov, som debuterade som senior under SM, tävlade utan konkurrenter i sina respektive klasser. Mest som generalrepetitioner inför större utmaningar. För Alexander är det EM i Helsingfors som gäller i januari och sen representerar såväl Alexander som Bertil Sverige under Nordiska mästerskapen i Malmö i februari.

För Alexander Majorov satt alla trippelhopp i såväl det korta programmet som friprogrammet och stärkte inte minst självkänslan inför EM då han möter den internationella eliten.

SR Norrbotten
nyheter.norrbotten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".