Radiolyssnandet på P4 Norrbotten ökar.

Radiolyssnandet ökar

Radiolyssnandet fortsätter att öka i Norrbotten, och det är Sverige Radio Norrbotten P4 som står för den största ökningen i länet. Det visar den senaste mätningen av radiolyssnandet som SIFO gjort.

Radiolyssnandet i Norrbotten har under det senaste året ökat med 2,2 procent. Nu lyssnar hela 76,7 procent av norrbottningarna på radio varje dag.

Under en vanlig dag lyssnar 40 procent på P4, Sveriges Radio Norrbotten. Det är en ökning med 4,6 procentenheter under det senaste året.

Den näst största kanalen i Norrbotten är Radio Rix som 21,7 procent lyssnar på, följt av Sveriges Radio P3 med 12,5 procents lyssning.

– SIFO har även mätt radiolyssnandet i Luleå-Boden. Även där är Sveriges Radio Norrbotten P4 den största kanalen. Antalet Luleåbor och Bodensare som lyssnar på P4 under dagtid har under det senaste året ökat med över fem procent, säger Göran Hedemalm, kanalchef vid Sveriges Radio Norrbotten.

Trenden är likartad över hela Sverige. Radiolyssnandet ökar och främst är det Sveriges Radio som ökar, medan de kommersiella kanalerna backar.

Den senaste SIFO-mätningen visar också att unga människor lyssnar mindre på radio. De lyssnar idag kortare tid och framför allt mer sällan på direktsänd radio.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".