Luleå stifts biskop Hans Stiglund tillsammans med sina nya präster. Annika Dageryd, Karin Vigren, Victoria Svärdh, Ivar Sundström och Johannes Noord. Foto: Håkan Sjunnesson, Luleå stift.

Luleå stift har fått fyra nya präster

På söndagen prästvigdes fem nya präster av biskop Hans Stiglund, i domkyrkan i Luleå. Nu väntar tjänstgöring i Umeå, Luleå, Sävar, Bygdeå och Älvsbyn fick ny prästarbetskraft

De fem som prästvigdes i Luleå domkyrka på söndagen accepterade uppdraget som präster och lovade att hålla de prästlöften de nu avlagt. Att rent förkunna guds ord och leva och lära i enlighet med Svenska kyrkans kyrkoordning.

De ska nu jobba som präster i Norrbotten och Västerbotten, som utgör det geografiska kyrkliga området Luleå stift. Det motsvarar en tredjedel av hela Sveriges yta. Till att börja med ska de under ett år tjänstgöra som så kallade pastorsadjunkter. Det är ett utbildningsår med handledning och fördjupning i praktiskt församlingsarbete.

Annika Dageryd får sin pastorsadjunktur i Umeå stads församling, Johannes Noord till Sävar-Holmöns församling, Ivar Sundström till Älvsbyns församling, Victoria Svärdh till Nederluleå församling och Karin Vigren ska göra sitt pastorsadjunktår i Bygdeå församling.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".