Åtalas för dödshot i Lakaträsk

Den man som dödshotade kassörskan på kafébutiken i Lakaträsk åtalas nu för misshandel och olaga hot.  Det var den 17 december som den 38-årige mannen kom in i butiken och knivhotade kvinnan efter att hon misshandlats och låg på golvet. Mannen hotade att döda kvinnan och hennes sambo och att bränna ner deras bostad.

Efter misshandeln av kvinnan i cafébutiken gav sig den åtalade på kvinnans sambo i hans bostad. Mannen fick bland annat skärsår i ansiktet.

I åklagarens stämningsansökan beskrivs händelsen i Lakaträsk ha inträffat vid 11.10-tiden den 17 december. Mannen kom in i butiken och grep tag i kvinnan, bultade henne mot en vägg och kastade henne till golvet. Sedan har den åtalade, medan kvinna låg på golvet, tagit tag med handen och tryckt upp hennes haka med en hand och med den andra handen hållit en kniv tryck mot hennes strupe. Under tiden har han hotat att döda kvinnan och hennes sambo och tända eld på deras bostad.

Sedan ska den åtalade ha gett sig på kvinnans sambo i hans bostad. Sambon ska ha fått flera knytnävsslag mot ansiktet men också skärsår från den kniv gärningsmannen hade med sig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".