Anna Ternheim kommer till Luleå i vår.

Grammisvinnare tar plats på scen

I vår står fyra nyblivna Grammisvinnare på scenen i Kulturens hus i Luleå. Soundtrack of our lives, Hello Saferide, Anna Ternheim och Abalone Dots är klara och finns med i vårens program.

Inomhusfestivalen ”Minus 30 grader” kommer igen och speciella bussar ska köra besökarna.  

- Vi är förstås väldigt nöjda med att ha kunna pricka in de fyra Grammisvinnarna, eftersom vi har engagaerat dem långt innan dom fick priserna, säger en glad informatör Pierre Törnkvist, Kulturens hus.

Om festivalen ”Minus 30 grader”, är ungdomsinriktad, så är det en riktigt ung satsning i programmet där man får sjunga med sin baby i Babysången en gång i veckan. Och för de som önskar annan musik så bjuds det på Sven Ingvars Nio Liv-turnè och Dogge Doggelito i en kanske udda kombination med storbandet Norrbotten big band.

Franska sånger av bland andra Jacques Brel hörs i en ny serie; Lunchbiten. Ale Möller band ska ta publiken med till många kulturer och Norrlandsoperans symfoniorkester gästar Kulturens hus , som givetvis visar konst och fortsätter med lässtunder och små teaterstycken för barn, Poetry Slam-uttagning till SM , och författarbesök av exempelvis Åsa Larsson, med mera...

Inger Marklund SR Norrbotten

inger.marklund@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".