Problem för Norwegian

Flygbolaget Norwegian har stora problem med sina plan till och från Luleå och Kiruna. Plan blir inställda och de plan som väl lyfter gör det försent och problemen kan komma att fortsätta hela februari.

Enligt Norwegians vd Krister Aarnio beror det på att den flygplanstyp, MD80, som används till resor mellan Arlanda och Luleå och Kiruna haft endel tekniska problem.

– Genom att vi nu samtidigt genomgår stora underhåll på den flottan under januari-februari, så har vi ingen reservkapacitet att sätta in när det uppstår sådana här tekniska problem och inställningar, säger Krister Aarnio.

Detta leder till att om en avgång blir försenad så skjuts alla avgångar framåt och en del plan kan också bli inställda.

Aarnio är noga med att påpeka att passagerarna blir ombokade på nya plan om deras avgång är inställd och om man inte vill åka med då så kan man få pengarna tillbaka.

Norwegian kommer att arbeta med flygplansunderhållet under hela januari och februari, vilket kan leda till att problemen fortgår till början av mars.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".