Försök till mord i tingsrätten

Samtliga tre 16-åringar som står åtalade för misshandeln på Hertsön i Luleå i september när en jämnårig kille knivhöggs, förnekar brott. Det kom fram när förhanlingarna inleddes på fredag förmiddag.

De tre 16-åringarna som står misstänkta för försök till mord, misshandel alternativt misshandel och medhjälp till misshandel.

Det var den 26:e september 2008 som händelserna ska ha ägt rum. Det jämnåriga offret ska ha fått tagit emot knuffar och slag mot ansiktet och kroppen.

En av de misstänkta 16-åringarna är misstänkt för försök till mord efter att också ha stuckit offret med kniv i både bröst och rygg vilket har lett till bl.a blödningar i höger lungsäck och skador på höger njure. Skadorna har ansetts som livshotande.

Polisen har beslagtagit kniven som bevismaterial och Statens Kriminaltekniska Laboratorium, SKL, kan styrka att det är den kniven som orsakat sårskadorna på offrets kropp.

Johannes Gullbrand SR Norrbotten

johannes.gullbrand@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".