Jokkmokk

Gymnasiet samarbetar med Vattenfall

Vattenfall University och Bokenskolan i Jokkmokk kommer att starta ett nytt samarbete kring utbildningen av blivande Eldistributionselektriker, vilket är en riksrekryterande inriktning på Elprogrammet.

Utbildningen har redan startat, men det är först nästa läsår, 2009/2010, som karaktärskurserna börjar. Utbildningen är treårig, med karaktärsämneskurser i årskurserna 2 och 3.

Till att börja med kommer skolan att erbjuda 8 platser, men i framtiden är det tänkt att man ska ta emot minst 16 elever per årskurs.

Samarbetsavtalet innebär att Vattenfall University garanterar APU-platser. Det vill säga den del av utbildningen som skall vara förlagd på en arbetsplats. Vattenfall University kommer också att ge förtur till feriejobb för elever som går dessa utbildningar, bistå med lärare vid behov, samt hjälpa till med marknadsföring.

Vattenfall University går in i detta samarbete med syfte att säkra en god rekryteringsbas. Dessutom måste branchkompetensen säkras så att nyanställda snabbt kommer in i produktionen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".