Kjell-Åke Andersson.

Begärs häktad för mord i Kiruna

Uppdaterad 16:21
En 21-årig man begärs häktad på sannolika skäl misstänkt för mord på en jämnårig man i Kiruna. Vid tretiden natten mot torsdag larmades ambulans till en lägenhet i centrala Kiruna med anledning av en misstänkt knivskärning. En man född 1988 fördes till Kiruna sjukhus med svåra skador och avled senare under natten.

Den misstänkte gick på krogen och där fanns också 20-åringen, som senare på natten dödades med kniv i en lägenhet, enligt polisen.

21-åringen är på sannolika skäl misstänkt för mord, den starkare misstankegraden, uppger kammaråklagare Anette Ölmbro som leder förundersökningen.

– Själv nekar han till brottsmisstanken, säger hon till TT.

Ölmbro vill i övrigt inte lämna några upplysningar om vad som ledde fram att 20-åringen dödades. Mannen fördes svårt skadad till Kirunas sjukhus där han senare avled.

Redan på natten anhölls 21-åringen som misstänkt för knivdådet. Häktningsförhandling mot honom kommer att hållas på fredagen.

SR Norrbotten/TT
nyheter.norrbotten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".