1 av 2
Luleå Basket vann inte bara bollen, utan hela matchen mot Solna Vikings Foto: Sara Andersson
2 av 2
Luleå Baskets Anna Brännvall, Foto: Sara Andersson

Luleå Basket vann över Solna Vikings

På fredagskvällen tog Dambasketligans tabelltrea, Luleå Basket, emot tabelltvåan, Solna Vikings. Solna började starkast och vann första perioden. Sedan vaknade Luleå. I halvtid ledde Luleå med 29-22. Efter det släppte laget aldrig ledningen, utan vann matchen med 62-52.

Stämningen i Pontushallen i Luleå var hög, när Luleå Basket mötte Solna Vikings. Solna inledde starkast och gjorde 7 poäng innan Luleå satte sitt första. När det var 3 minuter och 7 sekunder kvar av första perioden, ledde Solna Vikings med 11-4 och Luleå Baskets coach Dennis Pihl tog Time out. Efter det vaknade Luleå. I mitten av andra perioden var de ikapp. Vid halvtid ledde Luleå Basket med 29-22.

I tredje perioden närmade sig Solna Vikings, men de kom aldrig ikapp. För så fort det började bli spänning i matchen, drygade Luleå Basket åter igen ut ledningen. I fjärde perioden hade Luleå ett stabilt grepp och vann matchen med 10 poäng.

Luleå Baskets Anna Brännvall hade länge sett fram emot den här matchen.

- De gjorde det bra i första (perioden), men vi var alla himla fokucerade. Det var jätte mycket glädje i laget och jag tror att det var det och att vi kämpade tillsammans som gjorde att vi vann, säger Brännvall.       

I och med vinsten gick Luleå Basket förbi Solna Vikings i tabellen och ligger nu tvåa efter 08 Stockholm.

Matchfakta
Luleå-Solna 62-52 (8-13, 21-9, 18-17, 15-13)

Poänggörare

Luleå: Sabrina Scott 15, Amra Mehmedic 13, Eszter Csontos-Rajki 9, Anna Brännvall 8, Elizabeth Sherwood 7, Frida Grahn 5, Annica Grafström 3, Anna Lisa Vestin 2.

Solna: Jurgita Kausaite 23, Christy Bacon 14, Barbora Fabianova 8, Katarina Andersson 4, Maria Näsström 3.

Publik: 1 444.

Sara Andersson, SR Norrbotten

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista