Flera älgar tjuvskjutna

I torsdags avslöjade polisen en jakthärva i Överkalix kommun. Den husrannsakan som gjordes visar att det är en omfattande tjuvjakt som bedrivits.

Efter tips i torsdags åkte polisen tillsammans med en naturbevakare från länsstyrelsen till en slaktplats, där kunde konstateras att ett grovt jaktbrott hade ägt rum.

Polismännen spårade upp skoterspår som ledde bort från brottsplatsen. Spåren visade sig leda raka vägen till den misstänktes bostad som låg cirka en mil fågelvägen från brottsplatsen.

Väl på plats hos den misstänkte fick patrullen tillåtelse av åklagare att göra husrannsakan. I bostaden fann polisen bland annat minst en slaktad älg, vakumförpackare, sågar och slaktbackar.

Under fredagen gjordes ytterligare beslag som styrker brottet. Sammanlagt tre älgar misstänks vara tjuvskjutna. Eftersom fler personer ska höras kan polisen just nu inte lämna några ytterligare kommentarer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista