Fartdårar ska upplysas till lugn

Sveriges Motorcyklisters Centralorganisation, SMC, i Norrbotten utesluter inte medlemmar som kör för fort, eller riskerar andra trafikanters säkerhet genom att köra på bakhjulet i stadstrafik. I stället satsas det på utbildning.
SMC tycker inte att åkarnas sätt att köra motorcykel är bra, men de utesluts inte ur föreningen. Föreningen satsar i stället på utbildningar om sportmotorcyklar och hoppas på så sätt att minska andelen förare som är farliga för sig själva och andra. De många olyckorna med just sportcyklar har gjort att försäkringen för den här typen av motorcyklar ökat och blivit väldigt dyr, och det är nåt som vanliga motorcykelåkare får vara med och betala. Anna-Lena Renkvist i Luleå är ordförande i motorcykelföreningen SMC i Norrbotten och hon tycker att de som kör för fort förstör för de seriösa motorcykelförarna, men hoppas att föreningens utbildningar ska göra situationen bättre.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista