Foto: Maritha Mossberg
Fallet Carolin

På tisdag hålls slutförhören

Den 51-årige man från Gällivare som misstänks för mord på Carolin Stenvall ska förhöras i Luleå på tisdag. Då kommer den misstänkte mannen bland annat att ställas inför den slutliga obduktionsrapporten om dödsorsaken för den 29-åriga kvinna, samt slutanalysen från statens kriminaltekniska laboratorium. Därefter kommer man att börja tala om när huvudförhandling ska hållas.

Uppgifterna om när de slutliga förhören ska hållas med den mordmisstänkte 51-åringen kommer från mannens försvarsadvokat Leif Gustavsson.

För att hinna förbereda sig för den kommande processen kommer Leif Gustavsson redan nu att få ta del av ett utkast till den förundersökning som ska ligga till grund för åtalet mot 51-åringen.

Den cd-skiva som han ska få hämta hos polisen innehåller huvuddelen av förundersökningen, förutom de delar som ännu inte har släppts till den misstänkte, och som man ska höra honom om nästa vecka.

Bland det som inte ingår i utkastet är den slutliga obduktionsrapporten om dödsorsaken för den 29-åriga kvinna som mannen misstänks ha mördat i september. Inte heller slutanalysen från Statens kriminaltekniska laboratorium (SKL) finns med.

Kammaråklagare Ulrika Schönbeck räknar med att polisens tekniker ska få SKL-analysen i mejlform från SKL nu på fredag, och i skriftlig form på måndag.

Gällivare tingsrätt har gett åklagaren anstånd till den 9 februari med att väcka åtal, men kammaråklagare Ulrika Schönbeck kommer att begära förlängning av åtalstiden till minst den 23 februari.

Rättegången mot 51-åringen kommer därmed tidigast att inledas den 2 mars, och beräknas pågå i fyra dagar.

SR Norrbotten/TT
nyheter.norrbotten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista