Kammaråklagare Ulrika Schönbeck begärde och fick förlängning för att väcka åtal. Foto: Maritha Mossberg
FALLET CAROLIN

Åtal i Carolinfallet dröjer

Gällivare tingsrätt beslutade idag att förlänga tiden för att väcka åtal mot den häktade 51-åringen som misstänks för mordet på Carolin Stenvall.

- Vi har begärt förlängning fram till den 23 februari med beslut om åtalsväckande. Och under den tiden så ska förhör hållas med den häktade mannen. Därefter så ska materialet sammanställas och den häktade mannen och hans försvarare ska slutdelges utredningen och få skäligt rådrum. Efter det ska vi fatta beslut i åtalsfrågan, säger kammaråklagare Ulrika Schönbeck som är förundersökningsledare.

51-åringen kommer att slutförhöras i nästa vecka. Planerna är att en rättegång ska kunna hållas med början den 2 mars och beräknas pågå under större delen av den veckan.

Fortfarande återstår det för kammaråklagare Schönbeck att ta del av de sista provsvaren från SKL, Statens kriminaltekniska laboratorium.

- I dag har jag fått besked att det skulle komma, men jag har inte hört någonting från samordnaren hos tekniska roteln, så jag vet inte om det har kommit något, det sista skulle komma idag, säger hon.

Det är slutredovisningen från SKL som utredarna väntar på. Kammaråklagare Ulrika Schönbeck kan inte säga något om de undersökningsresultat som kommit hittills.

Maritha Mossberg, SR Norrbotten
maritha.mossberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista