Johan Åkesson kan fångas upp av Plannja Basket.

Kris i ligalag - nyckelspelare till Plannja?

Helsingborg Basket har hamnat i en ekonomisk djup kris och för att undvika konkurs har klubben meddelat sina spelare att de är fria att bryta sina kontrakt. Johan Åkesson är lagets center och en av nyckelspelarna med sina 17 poäng och 9 returer i snitt per match. Han säger att Luleålaget Plannja finns med i bilden.

– Jag har pratat med Plannja Basket. Hade det gått att hitta en bra lösning så är det intressant. Men alla lag har uppnått sin spelarbudget och trupperna är fastställda, så det blir svårt.

Vad lockar med Plannja i så fall?

– Plannja är Plannja. Den basketspelare i Sverige som säger att han inte vill spela i Plannja ljuger, eller så har han det jättebra i sin klubb.

Plannja Baskets klubbdirektör Lars Mosesson vill först avvakta utvecklingen i Helsingborg. Därefter får de ta ställning till om ekonomin tillåter en värvning av Johan Åkesson.

Det bästa för svensk basket är att Helsingborg lever vidare som klubb, säger Lars Mosesson.

Den sista februari stängs möjligheten att värva spelare.

Peter Sundkvist, SR Norrbotten/Radiosporten
peter.sundkvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista