Luleå Hockeys nyförvärv siktar högt

Luleå Hockeys nyförvärv Dieter Kalt gjorde under tisdagen sin första träning med sina nya lagkamrater. Österrikaren, som är 34 år, spelade tillsammans med Jonas Almtorp och Lubos Bartecko i en kedja som fungerade väl och tränaren Roger Kyrö var nöjd med sitt nyförvärv.

– Dieter Kalt är en intensiv och rivig spelare som kommer att fungera bra tillsammans med Almtorp och Bartecko, säger Roger Kyrö.

Dieter Kalt själv var glad att vara tillbaka i Sverige och elitserien. Under tre säsonger i början av 2000-talet har österrikaren spelat med Färjestad.

– Det känns riktigt bra att vara tillbaka i Sverige och högst upp i landet och Luleå. Jag känner mig riktigt välkommen och lagkamraterna är fantastiska och stämningen är på topp, ler Kalt som behärskar det svenska språket felfritt.

– Det var ett tag sen jag pratade svenska nu, jag har blivit lite ovan men det kommer inte bli några problem avslutar han.

Dieter Kalt gör debut för Luleå Hockey torsdagen den 12 februari på bortaplan mot Djurgården och Kalt kommer ha nummer 74 på ryggen.

Johannaes Gullbrand, SR Norrbotten
johannes.gullbrand@sr.se