Dieter Kalt gör debut för Luleå. Foto: Luleå Hockey.

Kalt i förstafemman mot Djurgården

Nyförvärvet Dieter Kalt gör debut för Luleå Hockey i mötet med Djurgården på bortaplan på torsdagskvällen. Kalt går in i förstakedjan tillsammans med Jonas Almtorp och Lubos Bartecko.

Dessutom får Övertorneåfostrade Johan Harju och Linus Omark, som gjorde succé i landslaget nyligen, spela tillsammans igen och bildar andrakedja med Mats Lavander.

Viktiga poäng står på spel när elitserien nu går in i sitt slutskede. Åtta omgångar återstår av grundserien och Luleå, just nu fyra i tabellen, vill vara kvar bland de åtta som går till slutspel.

Men mot Djurgården har Luleå haft det svårt under säsongen. Inte en enda seger på fyra försök.

– Det har ändå varit fyra täta matcher, där vi haft ledningen i slutet på två av de men där Djurgården vunnit på övertid efter sena kvitteringar. Annars har Djurgården liksom vi ett hårt jobbande lag, så vi ser fram emot ännu en tuff och tät match på Hovet, säger Luleåtränaren Roger Kyrö.

Fråga

Preliminär laguppställning

Målvakt:
Mattias Modig
(Gusten Törnqvist)

Förstafemman -------------

Almtorp-Bartecko-Kalt

Ejdepalm-Philipp

Andrafemman --------------

Harju-Omark-Lavander

Obsut-K Berglund

Tredjefemman -------------

Miettinen-Burström-Chabada

Sandström-Styrman

Fjärdekedjan -------------

Lindqvist-Lundberg-Lidhammar

Extraback: Olsson

Sjuk: Lindgren.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".