HT Svarv i konkurs - 75 anställda drabbas

HT Svarv i Kalix lämnade på torsdagen in ansökan om konkurs vid Haparanda tingsrätt. Företaget som i huvudsak tillverkar produkter för den tunga fordonsindustrin har under de tre senaste månaderna haft en nedgång på ordersidan med 50 procent och har tidigare varslat ungefär hälften av sin personal.

Kalixföretaget HT Svarv, med 75 anställda, har gått i konkurs. Företagsledningen vill inte uttala sig, men skriver i ett pressmeddelande att det borde finnas goda förutsättningar att driva företaget vidare i konkursförvaltarens regi.

Konkursförvaltaren, advokaten Ulf Olofsson, kommer under dagen att träffa företagsledning och personal. Tillsammans med tre handläggare ska han idag se över företaget och efter helgen ge mer besked om HT Svarvs framtid, och om det går att driva företaget vidare.

Anledningen till konkursen är minskad orderingång. HT Svarv tillverkar i huvudsak produkter för den tunga fordonsindustrin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".