Världens bästa fotbollsspelare till Luleå

Några av världens bästa fotbollsspelare är på väg till Norrbotten i september. Nu planeras det för en match i Luleå mellan Umeå IK, ett av Europas bästa klubblag, och Los Angeles Sol. I Los Angeles spelar den brasilianske storstjärnan Marta.

– Vi planerar för ett möte i Umeå och ett i Luleå efter att den amerikanska ligan slutat i september. Vi hoppas på besked i mitten på mars, avslöjande Britt Åkerlund, klubbdirektör i Umeå IK efter helgens träningsmatch mot Piteå.

Träningsmatchen mellan allsvenska nykomlingen Piteå och storlaget Umeå IK slutade med seger 1-3 (0-1) för Umeå. Matchen spelades i Arcushallen i Luleå

I samband med matchen avslöjade också Umeås klubbdirektör Britt Åkerlund att det kan bli ytterligare toppfotboll i Norrbotten till sommaren.

– Det finns lite olika planer. Det är ett långt sommaruppehåll i Damallsvenskan på grund av EM. Det är inga matcher mellan slutet på juli och slutet på september. Då behöver vi aktivera oss. Piteå har lämnat ett förslag på en cup med lokala kvalspel och slutspel i Piteå för de allsvenska lagen.

Peter Sundkvist, SR Norrbotten/Radiosporten
peter.sundkvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".