Charlotte Kalla. Foto: Henrik Lindvall/SR Norrbotten.

Kalla ändrar sig - åker VM-sprinten

Charlotte Kalla väljer att avstå den inledande VM-distansen 10 km klassiskt på torsdag för att istället satsa på att åka sprint på tisdag.

Kalla har tidigare sagt att hon inte skulle åka sprint, men har efter femteplatsen i världscupen i helgen alltså ändrat sig.

Charlotte Kalla väljer att avstå den inledande VM-distansen 10 km klassiskt på torsdag för att istället satsa på att åka sprint på tisdag.

Kalla har tidigare sagt att hon inte skulle åka sprint, men har efter fjärdeplatsen i världscupen i helgen alltså ändrat sig.

Tärendöåkaren kör som planerat den dubbla jaktstarten på lördag.

– Jag har fått de kvitton jag behöver i klassisk åkning inför jaktstarten och har de senaste dagarna känt ett sug efter att åka VM-sprinten, säger Kalla i ett pressmeddelande.

Det är sällan Charlotte Kalla viker från sin plan. Men nu gör hon det.

- Sprinten i Valdidrento gav mersmak, säger hon.

– Det råder ingen tvekan om att hon har större chans att placera högt i sprinten än i den klassiska tävlingen, säger förbundskaptenerna Magnus Ingesson och Joakim Abrahamsson.

SR Norrbotten
nyheter.norrbotten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".