Bortförda kvinnan vill bli förhörd igen

Den befarade kidnappningen i Älvsbyn förra veckan, då ett vittne uppgav att en kvinna fördes bort mot sin vilja av åtta män, har nu tagit en ny vändning. Den asysökande kvinnan vill bli förhörd igen.

Den asylsökande kvinnan förnekade i två förhör och flera telefonsamtal att hon hade förts bort mot sin vilja. Men nu har kvinnan via sitt ombud meddelat att hon vill bli förhörd av polis igen om händelsen.

Det var onsdagen den 11 februari på förmiddagen som polisen fick en anmälan om en misstänkt kidnappning i Älvsbyn och ett stort polispådrag sattes igång.

Vid tretiden på eftermiddagen greps fyra män tillsammans med kvinnan på Storgatan i Luleå. Men kvinnan förnekade i förhör att hon hade blivit bortförd mot sin vilja och de anhållna männen släpptes.

Men nu vill kvinnan att ett nytt förhör ska göras. Åklagare Thomas Ennefors som leder utredningen vill inte säga hur han tolkar de nya uppgifterna.

Men att hon nu ber om att bli förhörd igen, kan inte det peka på att hon har en annan berättelse om händelsen?

– Jag kan tolka det som hänt på ett sätt, men det tänker jag inte berätta om, säger Thomas Ennefors.

När det nya förhöret ska göras är inte bestämt ännu.

De fyra män som greps och anhölls i samband med att kvinnan hittades i Luleå släpptes efter det att det inte kunde på visas att bortförandet skett med våld. Men utredningen har inte lagts ner och de är fortfarande misstänkta för brott.

Eleonor Norgren, SR Norrbotten
eleonor.norgren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".